Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
4 Sep

Dan Bannino / Still Diet

İtalyan fotoğrafçı Dan Bannino, aslında rengarenk çekimler yapan bir ürün fotoğrafçısı olarak biliniyor. Fakat Still Diet adını verdiği natürmort serisinde, ünlülerin garip diyetlerini kendi tarzından farklı bir şekilde fotoğraflamış. Bannino, fotoğraflarının kurgusunu 15. yüzyıldan kalan ünlü ressamların tablolarına uyarlayıp, yemekle insan arasındaki değişmeyen bağı gözler önüne sermiş. Sanatçı aynı zamanda kilo vermek veya detoks amaçlı bilinçsizce yapılan diyetlere dikkat çekmek ve uzman desteği olmadan diyet yapılmaması gerektiğini de belirtmek istiyor.

dan-bannino-still-diet-beyonce

Beyoncé‘nin “Master cleanse diet” inde limon suyu, akçaağaç şurubu, kırmızı acı biber, tuz, ve laksativ bitki çayı var.

dan-bannino-still-diet-oldmagnet

Kate Moss‘un Hollywood diyetinde tabii ki alkol, sigara ve kola gibi sağlıksız seçenekler var.

Dan Bannino 4

Charles Saatchi‘nin yumurta diyeti farklı yöntemlerle hazırlanmış dokuz adet yumurta ve bir kadeh kırmızı şaraptan ibaret.

dan-bannino-lord

Lord Byron‘un romantik patates diyeti patates, sirke ve sodadan oluşuyor.

Still Diets

Simon Cowell‘in ömür uzatma diyeti, detoks etkisiyle bilinen ananas, çilek, üzüm, yabanmersini, böğürtlen, portakal, mango ve avokado içeriyor.

Still Diets

Gwyneth Paltrow’un  “Strict detox diet” isimli diyetinde havuç, brokoli, soğan, nohut, fındık ve yeşil mercimek ezmesi,  oda sıcaklığında limonlu yeşil çay seçenekleri var.

Dan Bannino

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply