Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
14 Oct

Kim? Burak Şentürk

Oldmag02

Oldmag03

Oldmag01

İstanbul’da doğdum ve bu şehirden çok uzun süre ayrı kalmadım/kalamadım. Kültürel çeşitliliği her zerresinde barındıran bu yerin müzikal ve görsel çalışmalarımın ve hatta kararkterimin gelişimindeki etkisi büyük oldu. Zaten İstanbul’un kaotik yapısının detaylarında barındırdığı gizli düzen beni her zaman şaşırtmıştır. Bu açıdan bakıldığında illüstrasyonlarımda İstanbul’un karmaşık düzeninin etkisini ve büyük resmi oluşturan küçük hikayeleri detaylarda bulabilrsiniz. Tabii ki benim bakış açımla…

Önceleri sadece çizebilmek ve çok daha iyisini yapabilmek üzerine odaklanmıştım. Beğendiğim sanatçıların eserlerine bakıp onlar gibi olmak ve o kadar iyi çizebilmek istiyordum. Sonrasında kendi sınırlarımla tanıştım ve aslında gerçek başarının iyi çizmekten çok, yaratıcılık ve farklı bir anlatım dili geliştirmekten geçtiğini farkettim. Bu konu üzerine yoğunlaştım ve imzam olabilecek bir tarz üzerine kafa yordum. Hedefim, detaylarla ve detaylardaki küçük hikayelerle tamamlanmış büyük hikayeyi anlatmak, ayrıca insanların işlerimin önünde olabildiğince fazla zaman geçirmesini sağlamaktı. Bu isteklerimin büyük bir kısmını şu an kadar hayata geçirebildiğimi düşünüyorum ve gözlemliyorum. Gerek sergide gerekse sosyal medyada bana ulaşan yorumlar ve geri dönüşler oldukça olumlu ve benim için motive ediciydi.

Kendimi mesaj ileten bir “aracı” olarak görüyorum. Aynen bir kamera ile hayatın belli anlarını kaydetmek gibi. Ancak benim kayıtlarım, hayatın üzerine farklı efektler uygulanmış ve kurgulanmış bir versiyonu. Varolan belli düzeydeki yeteneğimin ve gözlemlerimin sonucunda ortaya çıkan, insanların kendilerinin yorumlayacağı ve istediklerini görebilecekleri aynalar bunlar. Çalışmalarımı paylaştığım kişilerin benim yolculuğuma ortak olma fikri beni hem mutlu ediyor, hem de heyecanlandırıyor.

 İlk hedeflerimden biri olan kişisel sergim “Yok Artık!” güzel bir şekilde sonuçlandı.

Şimdi sırada bu anlatımı zenginleştirmenin yollarını bulmak var. Bunun için oldukça heyecanlıyım. Maceranın sürmesi için yerinizde durmamanız süreki hareket halinde olmanız gerekir. Ben de gücüm yettiği sürece, size yeni bir şeyler anlatmak için bu civarda olacağım.

 Yeniden keşfetmek ve bulduklarımızı birbirimizle paylaşmak üzere…

Facebook

Twitter

Website

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply