Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
24 Dec

Yılın Şefi: Civan Er ile Röportaj

GQ dergisi tarafından geçtiğimiz ay düzenlenen Men of The Year’da Yılın Şefi seçilen Civan Er ile yemek kariyeri üzerine konuştuk. Er’in mutfağıyla henüz tanışmadıysanız ünlü şefin Kumbaracı Yokuşu’ndaki mekanı Yeni Lokanta’ya uğramanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Civan Er için gastronomi dünyasına dair her şey nasıl başladı? Yemekle ilgili ilk anılarınız neler?

Çocukluğumdan beri yemek yapmaya meraklıyıdm. Acıkınca evdeki yemek dergilerini saatlerce karıştırır, sonunda da bir tanesine karar verip pişirirdim. Profesyonel olarak çalışmayaysa Londra’ya yüksek lisans yapmaya gittiğimde başladım. Part time olarak girdiğim iş, başladığım günden ititbaren full time devam etti…

Aşçılık eğitimi öncesi ve aşçılık eğitimi sonrası olarak kariyerinizde ve hayatınızda neler değişti?

Ben 2 sene çalıştıktan sonra aşçılık okuluna gittim, işin teorik ve sistematik yönünü tanımamda çok faydalı oldu. Ama aşçı olabilmek için mutlaka okula gitmek gerekmiyor.

Yemeği hayatınızın merkezine oturtmaya nasıl ve ne zaman karar verdiniz?

İlk çalıştığım restoranda geçirdiğim altı aydan sonra başka bir işten daha fazla keyif alamayacağımı düşündüğüm zaman.

İlk en iyi yaptığınız yemek neydi?

Öğrenciyken kısır yapmayı çok severdim, bir de penne arrabbiata…

Yeni Lokanta

Sizi Changa ile tanıdık Yeni Lokanta ile hayran olduk. Yeni Lokanta’ya gelecekler için Şef’in tavsiyesi nedir?

Kuru patlıcanlı mantı ve incirli ılık baklavayı deneyebilirler.

Tariflerin birebir uygulanması gerektiğine inanan şeflerden misiniz yoksa hangi malzemeyi ne kadar koyacağınıza yemek esnasında mı karar verirsiniz?

Restoranda çalışan bir aşçının etrafındaki ekibe de iş pas edebilmesi için tarife sadık kalması gerekiyor. Yalnız tarifler herkes için; uygulayana değil, bir problem çıktığında yorumlayabilene aşçı diyoruz.

Sizce yapması en zor yemek hangisi?

Pilav.

Bize yemek üzerine önereceğiniz bir film var mı?

Kitchen Stories, Bent Hamer

Eğer bütün hayatınızı yemek üzerine şekillendirmeseydiniz ikinci seçenek ne olurdu?

Orkestra şefliği, kurması güzel bir hayaldi.

Yakın gelecekteki plan ve projeleriniz neler?

Keyif alacağım yemekler yapmak…

Teşekkürler.

Facebook

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply