Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
25 Dec

Charlie Engman / MOM

mom 6

Mom 2

mom 3

Mom 4

mom 5

New York’ta yaşayan Charlie Engman, 2009 yılından beri annesi Kathleen McCain Engman’ı fotoğraflıyor. Çevresindeki her şeyi çekmesinin bir sonucu olarak bu durumdan nasibini ailesinin de aldığını belirten genç fotoğrafçının annesini çektiği Mom isimli serisi birçok derginin moda köşesinde yayınlandı ve çok sevildi. Annesini model olarak kullanan sanatçı bu durumu şu sözlerle açıklıyor:

“That was the first time I sat down and studied my mother. My real mother and the mother in my photographs—there is very little resemblance, but we’re really pushing the boundaries of the relationship. There’s a funny give-and-take: in many ways, I treat her as a material that I can manipulate and play with, but she also has her own ideas and brings a lot to the process. We kind of know what each other is comfortable with, and what we are trying to achieve together and separately.”

Charlie ‘nin annesi Kathleen ise Charlie doğmadan önce Guatemala’da barış gönüllüsü olarak faaliyetlerde bulunuyormuş. Projeden oldukça memnun gözüken anne Engman, oğlunun projede aslında kendisini annesi olarak görmediğini ve resimlerinde kendisini sadece materyal olarak kullandığını düşünüyor. Oğlunun konuya profesyonelce yaklaştığını düşünen anne, fotojenikliğiyle ve tarzıyla bildiğimiz annelerden kesinlikle değil.

Website

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply