Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
28 Dec

Somewhere (2010)

The Virgin Suicides ile kalbimizi çalan, Lost in Translation’la favori yönetmen listemize giren ve Marie Antoinette’le artık ne yapsa izleriz dedirten Sofia Coppola, 2010 yılında çektiği Somewhere isimli filmiyle karşınızda. Başrolünde genç manken Elle Fanning’in ve Stephen Dorff’un oynadığı Somewhere, neredeyse sessiz film denebilecek kadar az dialog içermesine rağmen sıkıcı bir film değil.

67. Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan’ı kapan Somewhere’de, hayatı dağılmış bir film yıldızı, küçük kızının bir süre kendisiyle kalacak olmasından dolayı hayatının kontrolünü tekrar eline almaya çalışır. Birçok kişiye göre Coppola’nın babasıyla olan ilişkisine bir gönderme olan film, ünlü birinin kızı olmakla ilgili noktalara değiniyor. Elle Fanning, filmde sadece başarılı bir model değil aynı zamanda gelecek vaadeden bir oyuncu olduğunu da gözler önüne seriyor. Karakterlerin gözünden bakarak, kelimelere çok ta ihtiyaç duymadan izleyebileceğiniz film 2010 yılında Filmeki’nde de gösterilmişti. Yönetmenin diğer filmlerine göre Somewhere daha ağır sularda ilerlese de hayal kırıklığına uğratmıyor. Filmin müzikleri ise Phoenix, The Strokes,  Foo Fighters, Gwen Stefani ve Sebastien Tellier gibi sağlam isimlere emanet. İyi Seyirler!

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply