Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
15 Jan

Kim? Merve Evirgen

Neler yapar Merve Evirgen kimdir

Full-time editör, part-time müzik yazarı olarak tanımlayabiliriz kendisini. İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat bölümü sayesinde edindiği kalem tutma maharetini en büyük tutkusu olan müzikle birleştirip bunu gerek iş, gerekse özel hayatına entegre etmiştir.

İKSV ile yollarınız nasıl kesişti?

Bunun cevabı net bir şekilde canım ciğerim arkadaşım Emre Erbirer. 2013 yılı sonunda XOXO The Mag ve Play Tuşu tecrübelerimin devamında dört ay kadar girdiğim hiçbir işten tatmin olamıyorken o sıralar İKSV’de Dijital Medya Sorumlusu olarak çalışan Emre, vakıfta bir editör pozisyonunun açılmak üzere olduğunu söyleyip beni önerdi, ben de tabii ki bu fırsatı havada yakaladım, bir yılı aşkın bir süredir buradayım.

Müzik hakkında yazmayı mı daha çok seviyorsun yoksa sanat mı?

Kesinlikle müzik, hatta müziğin magazininden tarihine kadar bütün detayları, sanattan pek anladığım söylenemez.

Nerelere gidersin? Nerelerde karşılaşabiliriz seninle?

Gündüzleri İKSV binasında, hatta geceleri de İKSV binasında bulabilirsiniz beni, ve tabii ki Salon İKSV konserlerinde. Avrupa yakasındaysam çok muhtemel Peyote’nin terasında oturuyorumdur, Anadolu yakasındaysam da herhalde Arka Oda’dayımdır. Hah bir de dev bir guilty pleasure’ım var, Beşiktaş Çarşı’da bulunan Kartal Kokoreç diye bir yer. Aynı anda hem maç izleyebileceğiniz, hem Tame Impala’dan tutun Grizzly Bear’a kadar müthiş bir Winamp playlist’ini dinleyebileceğiniz, hem çok leziz İzmir kokoreç yiyebileceğiniz hem de buzlu bardakta bira içebileceğiniz bir yer olarak hayattaki bütün keyiflerimi birlikte sunan bir yer, düğünümü burada yapmayı düşünüyorum. Bir de tabii ki şehirde nerede iyi konser varsa orada da karşılaşabiliriz.

Sanat ve müzik dünyasındaki gelişmelere yakınen hakim olduğunu düşünürsek 2015 yılında seni en çok heyecanlandıran müzik ve sanat olayı nedir?

2014 müzikal açıdan aşırı kısır, hiç tatmin etmeyen bir yıldı ve 2015 şu an gerçekten bangır bangır geliyor. Mark Ronson ve Tame Impala bu yıl yeni albüm yayımlayacak isimler arasından beni en çok heyecanlandıranlar. Ayrıca bu sene İKSV’nin düzenlediği İstanbul Bienali’nin 14.’sü gerçekleşecek “Tuzlu Su” başlığı altında. İKSV’de çalışıyorken bienali okumanın ve gezmenin çok heyecan verici olacağını düşünüyorum.

Playlist’inde şu sıralar en çok hangi parçalar çalıyor?

Django Django’nun yeni single’ı ‘First Light’, Mark Ronson’ın Kevin Parker ile tadından yenmeyen işbirliği ‘Daffodils’ ve aşırı gelecek vaat eden Liverpoollu yeni bir grup olan All We Are’ın ‘Keep Me Alive’ı. Bir de esas dün Caribou dinleyicilerine teşekkür olarak bin şarkılık bir playlist yayınladı, sanırım önümüzdeki üç ay kulaklarımı bununla meşgul edeceğim.

Sanatını ve işlerini sevdiğin 3 ismi bizimle paylaşır mısın?

Nabil Elderkin. İ-na-nıl-maz iyi müzik video’ları çekiyor, şu an ünü video çektiği isimlerin ününden bile daha büyük. İspanyol sanatçı/yönetmen kolektifi olan CANADA, yine çok iyi müzik video’ları ve reklam kampanyaları çeken bir şirket. Hatırlarsınız, en son aşkın tatlı erotizmini anlatan Creme Caramel video’su her yerde karşımıza çıkmıştı. Bir de hayatımın en iyi albümleri arasında gösterebileceğim neredeyse her albümün artwork’ünün yaratıcısı olan Avustralyalı  sanatçı Leif Podhajsky.

Sosyal medyayı ve gündemi hangi mecralar üzerinden takip ediyorsun?

Facebook’un adı, Twitter’ın tadı diyorum. Zira doğru kullanıldığında Twitter gündemi takip edebilmek için en kullanışlı platform. Bir de benim takip ettiğim değil, oluşumu içerisinde bulunduğum vesaire adlı bir web sitemiz var, boş beleş liste sitelerinin pıtrak gibi çoğalmasından sıkılıp suya sabuna dokunan bir içerik oluşturmayı amaçlayarak başlattığımız bir iş. Fikri kalemi değerli yazarlarımız var, takip etmenizi şiddetle öneririm, bayiinizden ısrarla isteyiniz.

Bizi tanıştırmak istediğin, mutlaka tanımalısınız dediğin birileri var mı?

İngiliz müzisyen Astronomyy (evet iki y ile) ve Avustralyalı grup FLAMINGO. Bir de oyuncu Anna Kendrick’in Twitter hesabını mutlaka takibe alın, müthiş bir sense of humor’a sahip.

Facebook

Twitter

 

 

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply