Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
15 Sep

Kim? Fakepakt

Daha önce Instagram’da Devr-i Âlem köşemizin konuğu olan Yiğit Gürcihan, Fakepakt isimli müzik oluşumunun kurucusu. Yiğit, aynı zamanda bu yıl 5. si düzenlenen adidas All Originals İstanbul’un sahneye çıkacak isimlerinden biri. Üstelik geçtiğimiz günlerde People I Knew isimli albümü de taze taze çıkınca Yiğit’i ve Fakepakt’ı daha yakından tanıyın istedik.

İlk albümün People I Knew birkaç gün önce çıktı. Nasıl hissediyorsun kendini, bu heyecandan bahseder misin biraz?

Aslında tanıdık bir tat. Benzer heyecanı daha önce birkaç kez grubum Solardip’le de yaşamıştım. Tabii ki bu albümün yeri ayrı. Kafamdakileri ortaya çıkarmak çok kolay olmadı. Kendimi biraz olsun yenileyebilmek için uzun aralar verdiğim oldu. Hala birçok şeyin çok daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Ama arkada bıraktığım süreyi düşününce şu anda albümün dinlenilebilir olması, insanlardan güzel geri dönüşler alıyor olmam, yaptığımın biraz olsun takdir ediliyor olması güzel ve heyecan verici. Geçen sürede edindiğim tüm birikimi ve ve motivasyonumu hızla şekillenmekte olan ikinci albüm için kullanıyorum. Her şey çok ama çok daha hızlı şekilleniyor ve böyle devam ederse Aralık’ta yeni bir Fakepakt albümü çıkacak diyebilirim

Albümü nasıl veya nereden edinebiliriz?

Albümü Soundcloud, Spotify,Deezer ve Beatport gibi platformlardan dinlemek mümkün. Satın almak isteyenler için de adres iTunes ve Amazon başta olmak üzere hemen hemen tüm dijial satış platformları.

Sanatçıların birbirlerini desteklemeleri çok önemli. Albümünde yer alan her parçada katılımcı vokaller var. Nasıl karar verdin böyle bir yol izlemeye?

Albümdeki her isim, konuk olduğu şarkıya tam anlamıyla kafamdaki hissi verdi diyebilirim. Kafamdakini gerçekleştirmek için yapmam gereken şey çok açıktı. Sonuçta kafamda dönen bir müzik ve vokal stili vardı. Birilerini bulmalıydım, iyi birilerini bulmalıydım, tutkulu birilerini bulmalıydım. Ve buldum.

Seni 20 Eylül’de Küçükçiftlik Park’taki Adidas All Originals İstanbul etkinliğinde dinleyeceğiz. Neler hissediyorsun bu etkinlikle ilgili?

Bu sene 5.yıl. 5 Yıl saygı duyulması gereken bir süreklilik. Daha öncekilerde hem dinleyici, hem de solardip ve LUST’ın bir parçası olarak sahnede bulunmuştum. Çok da keyif almıştım. Ayrıca Radio adidas Originals’ta düzenli yayına giren ilk radyo programı da Fakepakt. Bu ailenin parçası olmak güzel.

Woodkid olarak bilinen Yoann Lemoine hakkındaki düşüncelerin neler? Seviyor musun tarzını?

Yoann Lemoine’in başta videoları olmak üzere, müziği de dahil ürettiği her şeyin gerçekten de üst seviyede bir estetiğe sahip olduğunu düşünüyorum. Bir kez daha Türkiye’ye geliyor olması çok güzel.

Bundan sonraki sahne performansında kimlerle beraber çalmak isterdin?

Albümdeki Clear parçasını birlikte yaptığım Atilla’yı bir gün Türkiye’de yakalayıp birlikte çalalım istiyordum ki bu da Ekim’de mümkün olacak. Ayrıca Los Angeles’tan 4 favori prodüktörümün bir araya gelip oluşturduğu Athletixx yani Falcons, Promnite, Kittens ve DJ Hoodboi. Bu isimler DJ setlerimde asla eksik olmayan çok sevdiğim isimler. Bunun dışında albüme konuk olan herkesle bir gün aynı sahnede olmak güzel olurdu.

Facebook

Instagram

Soundcloud

Twitter

 

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply