Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
18 Sep

Kim? Miss Crowley

Miss Crowley temiz müzik yapan, kafa şişirmeyen, bir kadeh kırmızı şarap koyup dinleyebileceğiniz, rahatlatan bir müzik tarzına sahip. Yaptığı müziği minimalist klasik olarak tanımlayan grup, ülkemizde örneğine pek rastlanmayan bir müzik türü icra ediyor. Mert Bereket tarafından kurulan Miss Crowley, sadece sahnede/stüdyoda müzik yapan bir grup değil; aynı zamanda video, grafik, sahne tasarım gibi çeşitli kulvarlarda da üretim halinde olan bir sanat projesi.

Geçtiğimiz dönem Bronx’ta lansman konseri veren Miss Crowley,  çeşitli mekanlarda ve festivallerde sahne aldı. Bunlardan biri de Eylül ayında gerçekleşen Sofar Sounds Istanbul’du. Çıkacakları sahnenin, hikayelerini anlatmak için uygun konsepte sahip olmasına özen gösteren oluşum, Galata’da bir heykel atölyesinde konser verdi. Grup, sahnede, kendi bestelerinin yanı sıra, beğendikleri bazı şarkıları da Miss Crowley tarzında yorumluyor. Piyano, Mert Bereket; vokal, Claire Crowley; davul, Sinan Erdin;  kontrbas, Murat Çopur’a emanet. Müzikler Mert Bereket’e, şarkı sözleri ise İrlandalı vokal Claire Crowley’e ait. Grup, şu sıralar yeni besteler ve albüm üzerinde çalışıyor. Miss Crowley, sahnede dört kişi olsa da, proje için ürettiği video işleriyle Saygın Han ve Claire Crowley’nin sahne kostümlerini tasarlayan Özge Güven’le beraber göründüğünden daha kalabalık bir ekip çalışmasının ürünü.

MissCrowleySofar

24 Eylül’de Bronx’da sezon açılışı yapacak grubu dinlemek için etkinlik sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Facebook

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply