Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
27 Nov

Barselona’nın İkinci El Mabetleri

Barselona’nın ikinci el ve vintage dükkânları, eski tutkunları için Gaudi’nin işlerinden bile daha ilgi çekici olabilir. Şehrin ara sokaklarında karşınıza her an bol çeşitli bir dükkân çıkabilir. Fiyatlar İstanbul’a göre biraz daha pahalı ama pazarlık şansınız her zaman var. Eğer özel olarak ikinci el civarlarında dolaşmak isterseniz Baixa ve El Raval caddeleri doğru adres olacaktır. Özellikle Baixa’da sağlı sollu dükkânları gezerek alışveriş yapabilirsiniz.

Motel

Motel Vintage

Rustik dekorasyonu ve güzel sahibesi Valensiyalı Elisabet sayesinde en sevdiğim dükkân Motel oldu. Motel’de her çeşit kıyafet ve aksesuarı bulabilirsiniz. Ama hepsi sahibesi tarafından belli ki özenle seçilmiş tıpkı mağazada çalan müzikler gibi. Dekorasyonunu tamamlayan ütü masası ve küvet gibi detaylar onu karmakarışık ikinci el dükkânlardan hızlıca ayırıyor. Eğer ikinci el mayo giymekle bir sorununuz yoksa fazla ve güzel çeşidi burada bulabilirsiniz.

C/ Riera Baixa 5, Baxia.

Lullaby

Lullaby Barcelona

Lullaby, 50’lerden başlayıp 80’lere kadar devam eden bir arşive sahip. Gerçek vintage alışveriş zevkine erişmeniz için mekânın sahibi ve sahibesi de sizinle beraber seferber oluyor. Chanel çanta, Hermes kemer veya Gucci elbise karşılanabilir fiyatlarda satılıyor. Çok fazla seçenek olduğundan dolayı, biraz vakit harcarsanız pişman olmazsınız.

C/ Riera Baixa 22, Baixa.

Topitos

Topitos Vintage Barcelona

Topitos belki de yazdıklarım arasında en az çeşide sahip dükkândı ama burada olmayı hak ediyor oluşunun esas sebebi cici sahibesi. Tam dükkânı kapatıp siesta’ya girmişken benim için tekrar kepenklerini kaldırdığı için pek beğenmediğim bir gömlek alıp çıktım. Fiyatlar uygun ve  şans vermenize değer.

Carrer de Joaquim Costa 9, Baxia.

Flamingo

Flamingo Vintage Barcelona

Burası Barselona’da  kilo ile vintage veya ikinci el kıyafet satın alabileceğiniz en iyi yerlerden biri. Ürünler çoğunlukla Amerika’dan getiriliyor ve gerçekten hiçbiri çöp değil. Mağazanın içerisinde dolaşırken bir zaman tünelindeymiş gibi 60’lardan 90’lara yolculuk yapabilirsiniz. Burası kendinizi Kore savaşından kalma bir üniformayı alıp çıkmış hâlde bulabileceğiniz kadar tehlikeli söylemesi!

Carrer de Ferlandina 20, El Raval.

Holala!

Holala! Vintage Barcelona

Şehrin merkezine 5 dakika mesafede bir dükkân ama önünden geçerken görebileceğiniz bir yerde değil. Bu yüzden işi şansa bırakmayıp gideceğiniz adresi önceden not etmenizde fayda var. Holala! kocaman, iki katlı bir ikinci el hangarı. Burası bir dükkândan ziyade bir yaşam alanı olarak dekore edilmiş rengârenk bir yer. İçeride hem kadın hem de erkek giyim için çok fazla çeşit var. Ürünler temizlenmiş ve kesinlikle iyi durumda. Pazarlık yapmayı unutmayın!

Carrer dels Tallers 73, El Raval.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply