Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
21 Jan

Dimitri Grimm’den Yeni Cover: Tonight

2003-2013 yılları arasında, ‘Misel Quitno’, ‘Dimlite’ gibi farklı isimler altında pek çok albüm çıkaran İsviçreli müzisyen/prodüktör Dimitri Grimm, bizleri iki senedir yeni bir albüm için kıvrandırıyor. 2014’e girmeden hemen önce Ripl Music plak şirketi kanalıyla yaptığı duyuruda kendi grotesk ismi altında çıkaracağı ilk albümün müjdesini (sonunda) verdi.

İsmi «Cite» olan gelecek albümünün duyurusunu, son senelerde yavaş yavaş geliştirdiği bir yıl sonu geleneği olarak, bizlere kendi parça ve cover hazinesinden seçtiği sürpriz bir cover hediye ederek yaptı. Şimdiye kadar onu destekleyen ve yanında olan insanlara bir teşekkür amacı da taşıyan bu seneki hediyesi, TV on the Radio’nun «Tonight» isimli parçasına yaptığı cover.

Kendi hayatında olan bitenleri, görüşlerini ve kendi deyimiyle deliliğini, müziğinin çıkış noktası yapmaktan bu sefer sıyrılmaya karar veren Dimitri Grimm, Cite albümü fikrinin bir kısa filme soundtrack hazırlarken ortaya çıktığını söylüyor. Başkalarının söz ve ifadelerindeki duyguları ayıklamak, yansıtmak ve bunları müziğe dönüştürmek… Bu projeyi gerçekleştirebilmek için başka insanlara ve bambaşka ifadelere ihtiyacı olan Dimitri’ye bu konuda yardımcı olmak isterseniz, surdan buyurabilirsiniz.

http://soundcloud.com/bydlo-1/tonight-tv-on-the-radio-cover

Yazı: Neva Özcü

Yazının orjinali için: Bydlo

Fotoğraf: Matthias Guenter

 

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply