Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
15 Aug

Corinne Hotel, Çukurcuma

Corinne Hotel

Çukurcuma’daki Turnacıbaşı Caddesi’nin üzerindeki Corrine Hotel, açıldığı günden beri Çukurcuma’ya ihtiyacı olan o yeniliği ve modernliği gerek mimarisiyle gerek dinamizmiyle kazandırmayı başarmış. Özellikle turistler için oldukça avantajlı bir lokasyonda olan Corinne Hotel, özel günlerini şehirden uzaklaşmadan geçirmek isteyenler için de mantıklı bir alternatif.

Corinne Hotel’in binası, 1911 yılında zamanın en ünlü mimarlarından Mimar Kemaleddin tarafından neo-klasik Osmanlı tarzında inşa edilmiş. Uluslararası üne sahip Mimar Kemaleddin’i, 20 Türk Lirası’nın üzerindeki resminden hatırlarsınız. 3. Vakıf Han olarak tasarlanan bina, 100 yıl sonra butik otel olarak kullanılmış. Bina, adını Mustafa Kemal Atatürk’ün 2. Dünya Savaşı sırasında mektuplaştığı, Çukurcuma’da yaşayan opera sanatçısı Madam Corinne’den alıyor. Corinne Hotel, otel olmadan önce son döneminde Osman Yağmurdereli’nin film platosuymuş. Birçok film dizi ekibini ağırlayan bina, Yılan Hikayesi ve Av Mevsimi gibi yapımlara da ev sahipliğinde bulunmuş. Memoli’nin oturduğu Mimoza Apartmanı Corinne Hotel’in ta kendisi.

Otel, özellikle terasıyla Sultanahmet, Süleymaniye, Beyazıt Camii, Aya Sofya, Galata Kulesi ve Prenses Adası gibi tarihi yerleri gördüğü için de birçok insan tarafından tercih ediliyor. Bir İstanbullu olarak “Nasılsa biliyorum.” dediğiniz yerlerin manzarasını, bir de kuşbakışı görüp tekrar tekrar keşfetmenizi tavsiye ederiz.

12

Otelde, üzerinde Osmanlı’dan kalma mühürü duran tuğlaların arasından geçerek, hiç değiştirilmemiş mermer merdivenlerinden çıkarak odanıza ulaştığınızda (veya asansörü kullandığınızda) o modern yapının içinde kalmış, korunmuş maneviyat kendini çokça hissettiriyor. Odaya girdiğinizde beyaz ağırlıklı dekore edilmiş iç mekanı, yüksek tavanı, ahşap döşemesi ve aydınlık atmosferiyle oda gözünüze oldukça Avrupalı gözükecek. Bu hissiyatta yanılmadığınızı şampuan seçiminden, bornoz ve terlik kalitesine kadar hiçbir şeyden kaçınmadıklarınızı gördüğünüzde emin olacaksınız. Corrine Hotel, ismini daha sık duyduğumuz birçok otelden dekorasyon ve aksesuar kalitesi olarak oldukça önde desek yalan olmaz. Şehrin göbeğinde oluşu da gürültü açısından sizi korkutmasın. Klimalı odalarda, aralanmış bir pencereye ihtiyaç duymayacağınız için dışarıdan gelen gürültü sizi rahatsız edecek boyutta olmuyor.

Misafirlerine bol çeşitli açık büfe kahvaltı sunan Corinne’in bir de restoranı var. Corinne Brasserie adıyla faaliyet gösteren restorana, hem otelin içinden hem de dışarıdan giriş var. Corinne’in restoranı, otel gölgesinde kalamayacak kadar iddialı bir menü ve lezzetli tatlara sahip. Bizim tercihimiz Kestane Mantarlı Risotto ve Milano Pizza’dan yana oldu. Fakat aklımızda“Bir dahaki sefere denemeliyiz” dediğimiz yemekleri düşünerek oradan ayrıldık.

Otel müdürü Kartal Bey’e bize verdiği bilgilerden ve kusursuz misafirperverliğinden ötürü teşekkür ederiz. Corinne, artık İstanbul kaçamaklarımızın risksiz adresi.

Adres: Turnacıbaşı Caddesi Ayhan Işık Sokak No: 41 34433 Beyoğlu, İstanbul .

Telefon: (212) 293 9494

İletişim: info@corinnehotel.com

Website: http://www.corinnehotel.com

Fotoğraflar: Ayşin İldeş

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply