Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
14 Dec

Kim? Nurdan Likos

Nurdan Likos 2

Nurdan likos 3

“Kadın bedeninde dünyanın, dünyada kadının ruhunu arıyorum”

1985 Sakarya doğumlu Nurdan Likos, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim öğretmenliği bölümünden mezun. Bir ressam olarak hayatına devam eden Likos, çalışmalarında kadınlara ait bir dünyanın mahremiyetini, acısını, kederini, yalnızlığını, psikolojisini, kısacası kadın hallerini resmediyor. Bir resme başlamadan önce psikolog gibi etrafındaki insanları dinliyor, onların acılarını anlıyor ve sonra kendi süzgecinden geçirip yeni bir kurguyla resmediyor. Resimlerinde uzun soluklu olumlu ya da olumsuz deneyimleri görebileceğiniz ressam, zaman zaman yaptığı yinelemelerle olaylara derinlik kazandırıyor. Yarattığı paralel gerçeklikte fantastik konumlandırmalara da başvuran Likos, resimlerinde kadın figürlerini öne çıkarıyor.

Karakteristik bir tekniği olan ressam, resimlerinde sadece ve sadece 6 aynı rengi kullanmayı tercih ediyor. Bunlar pembe, mavi, sarı, yeşil, siyah ve beyaz. Kadını pembe, erkeği mavi tonlar kullanarak anlatan sanatçı, her tuvaliyle farklı bir hikaye kurguluyor.

2012 yılında “Aklımdakiler”, 2014 yılında “Serbest Düşüş” isimli solo sergilerini İstanbul Nişantaşı’ndaki Galeri İlayda’da açan sanatçı şu günlerde Kadıköy’deki atölyesinde resim çalışmalarına devam ediyor ve birçok özel eğitim kurumunda çocuk atölyesi çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki hafta Pazar günü düzenleyeceği atölyede “Nasıl Bir İnsan Olacağım?” sorusuna yanıt olarak Van Gogh’un Dr. Gachet’in Portresi isimli çalışmasına odaklanacak olan Likos, psikolog Ayşegül Cebonayan ile işbirliğinde bulunarak geçekleştirdiği atölyede çocukların aileleriyle de söyleşiler gerçekleştiriyor.

Ayrıntılı bilgi için: Ayrıntı Sanat Akademisi

Galeri İlayda

Facebook

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply