Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
23 Dec

Kim? Gizem Kuzu

Gizem Kuzu 1

Gizem Kuzu 2

 

Gizem Kuzu 5

Gizem Kuzu 6

Gizem Kuzu 7

1989 İstanbul doğumluyum. Doğma büyüme de İstanbul’luyum. İlk ve orta öğrenimimi İstanbul’da tamamladıktan sonra üniversite için İzmir’e geldim. 2008’den bu yana Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencisiyim. Kitap ve boya kokan bir evde büyüdükten sonra sanatın her koluyla ilgilensem de yıllardır elimden bırakamadığım tek şey kalemim oldu. Çizmediğim zamanlarda bile yazmaya devam ettim. Çeşitli yerel gazete ve online dergilerde sinema ve edebiyat üzerine yazılar yazdım ama gelin görün ki tekrar resim yapmaya geri döndüm. Şimdilerde ise buna kartpostal tasarlayarak devam ediyorum. ‘Postcard from Turkey to World’ adlı proje kapsamında kendi tasarladığım kartpostalları dünyanın her şehrine gönderiyorum. Amacım her ülkenin her bölgesinde en az bir kişiye Türkiye’den bir kartpostal ulaştırmak, aynı zamanda da almak. 4 ay içerisinde 35’i aşkın ülkeden 100’ü aşkın kartpostal aldım/gönderdim. Bu kadar çok kartpostalı göndermek öğrenciyken maddi olarak karşılayamayacağım bir şey olduğu için de kendi tasarladığım kartpostalları daha çok yere ulaşabilmek için satmaya başladım. Aldığım ve gönderdiğim her kartpostalı projenin Instagram hesabında @postcardsbeyond ve websitesinde paylaşıyorum.

Herkes gibi benim de dünyayı gezme hayalim var ve bu projeyle birlikte bir sonraki adımım, gerekli koşulları oluşturabilirsem kart attığım herkesi ziyaret etmek olacak. Şans dileyin!

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply