Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
4 Nov

Sendromsuzlar: Sentetik Sezar

This slideshow requires JavaScript.

Sentetik Sezar’dan daha önce Online Vintage Alışveriş yazımda bahsetmiştim. Sentetik Sezar’ın benim için benzerlerinden farklı olmasında ürünlerin temizliğinden ziyade sahipleri Derya ve Yılmaz’ın yakınlığı ve zevk sahibi oluşları büyük rol oynuyor. Çünkü onlar Sentetik Sezar’a adeta bir ruh ve karakter katmayı başarmış ve markayı kendilerinden öne koymayı tercih etmişler. Bu yüzden bugün Derya ve Yılmaz yerine Sendromsuzlar köşemizde Sezar’ı ağırlıyoruz.

Nereden geliyor bu Sentetik Sezar? Nedir hikâyesi?

Sentetik Sezar, Sakin isimli grubun beğendiğimiz bir şarkısıydı aslında, politik bir şarkı ama aynı zamanda mesajları da olan. Bizi tanımayan insanlarda merak uyandırıyor. İnsanlar bizi böyle tanıyınca yıllar sonra da değiştirmek istemedik.

 Vintage-second hand sevdanız ne zaman ve nasıl başladı?

Kendimizi bildik bileli bu sevda var sanırım. Bu yüzden severek yapıyoruz.

Özellikle Facebook hesabınızda oldukça fazla takipçiniz var. Ürünler koyulduktan kısa süre içinde satılıyor. Bu kadar büyük bir ilgiyle karşılaşmayı bekliyor muydunuz?

Şöyle ki, bu işe başlarken ‘Fark yaratarak girelim.’ dedik. Bunlar kıyafetlerin hepsinin kuru temizleme ve yıkamaya gitmesi, ürünlerin kendi zevkimize göre seçilip getirilmesi olabilir. Farklı şeyler giymek insanların hoşuna gidiyor. Bu yüzden sanırım bu kadar ilgi görüyor.

Kazancı yokuşundaki dükkânınız yol üstü olmamasına rağmen insanların ayağının alıştığı bir yer oldu bile. Sizi daha merkezi lokasyonlarda görebilecek miyiz?

Evet artık insanların bir şey almasa bile her hafta uğradıgı bir yer oldu.  Aslında hayalimiz cafe-butik tadında ve aynı zamanda daha buyuk ve merkezi bir yerde içinde sanatsal çalışmaların da sergilenebileceği bir yer. Bununla ilgili çalışmalarımız da var ama şu an mekân fiyatları uçmuş durumda olduğu için bir şey yapamıyoruz ama bir gün evet.

Son olarak vintage alışveriş tutkunlarına bir ürünü satın alırken en çok neye dikkat etmeleri konusunda tavsiyede bulunabilirsiniz?

Gerçekten kombinleyip giyebilecekleri şeyleri almaya özen göstermek gerekli. Vintage diye saçma sapan, uçuk fiyatlar söyleyen yerlere de dikkat etmek lazım.

 

Cihangir Mahallesi Kazancı Yokuşu Pürtelaş Sokak 1,A, Taksim.

Açık olduğu saatler: 12:00-21:00

Sentetik Sezar Web Sitesi

Sentetik Sezar Facebook

Sentetik Sezar Instagram

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply