Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
4 Dec

Kim? Ayşe Bezenmiş

Ayse Bezenmis 1

Ayse Bezenmis 3

Ayşe Bezenmiş 1986 yılında İzmit’te doğdu. 2007 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş öğretmenliğine başladı 2011 yılında mezun oldu. 2013 yılında aynı okulda yüksek lisans eğitimine başladı. 2014 yılında Arte İstanbul Sanat Galerisi’nde ilk kişisel sergisini (Kelebeğin İzdüşümü) açmıştır.
Alışılmış desen yapısının dışında işler üreten sanatçı, desenlerinde mantık dışı kavramları bir araya getiren kompozisyonlar oluşturmuştur. Bunu yaparken hayvan imgelerini resimlerinde sık sık kullanır. Bunun yanı sıra, figürün genel yapısı ile oynayan Bezenmiş, karakterleri başkalaşmış düzleme indirgeyerek sorgular. Figürlerin genel yapısı sanatçının içinde bulunduğu zihinsel sürecin yansımasıdır. Başka bir ifade ile izleyici yaşanmış gerçeklerle karşı karşıya kalır.

Facebook

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply